Praktijk oefentherapie Cesar Chris De Ley  | Fortuinstraat 1c  Roosendaal  | 0165 55 77 37 | info@cesar-deley.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

                            

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

Oefentherapie Cesar Roosendaal - Chris De Ley
Werkwijze

Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode gebaseerd op de inzichten van Marie Cesar (1894-1975), waarbij steeds gekeken wordt naar de gehele patiënt (en niet alleen naar de klacht) en naar eventuele oorzaken buiten het lichaam. De opleiding in Utrecht is 4-jarig HBO.

Na een uitgebreide intake en lichamelijk onderzoek wordt een individueel behandelplan opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de aard en de intensiteit van de klacht, de fysieke mogelijkheden, de dagelijkse activiteiten en uw hulpvraag.

De behandelingen bestaan steeds uit actieve oefeningen. Het is de bedoeling dat u in het dagelijks leven zelfstandig kunt oefenen en de houdingscorrecties kunt toepassen. Hierdoor bent u in staat zelf klachten te laten verdwijnen, te verminderen of te voorkomen.  Bij het behandelen wordt steeds rekening gehouden met uw bewegingsmogelijkheden, persoonlijkheid, culturele achtergrond en familiale omstandigheden.

Samen wordt gezocht hoe pijn ontstaat en hoe u er anders mee kan omgaan. U wordt bewust en krijgt inzicht in de klacht en zorgt voor gedragsverandering zodat een duurzaam resultaat wordt behaald.

Er is steeds terugkoppeling naar uw huisarts, medisch specialist of andere behandelaar.